• 1
  • 2
Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013 02:00

Ο ρόλος των Στρατιωτικών Επαγγελματικών Ενώσεων

 

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

 

- Ο ρόλος των Στρατιωτικών Επαγγελματικών ΕνώσεωνΜαδρίτη , 19 Νοε. 2013

 

Την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Novotel στην Μαδρίτη, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση με θέμα -Ο ρόλος των Στρατιωτικών Επαγγελματικών Ενώσεων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της Νοτίου Ευρώπης.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Γραφείο για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) με την συμμετοχή της ΑΝΕΑΕΔ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δώσει βήμα στους στρατιωτικούς για να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις σε σχέση με το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και τα δικαιώματα που συνδέονται με αυτό, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών της Ν. Ευρώπης.

Υπήρξε άλλωστε σημαντική συμμετοχή από εκπροσώπους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μαυροβουνίου, καθώς και από πλειάδα εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που συμμετείχαν.

Η συνάντηση, με δομή στρογγυλής τραπέζης, έγινε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Ενώσεων της Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Μαυροβουνίου και Πορτογαλίας, καθώς και πανεπιστημιακών και των μελών του ODIHR και του EUROMIL.

Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, επιτρέποντας στους πολίτες να ενώνονται, είτε σε άτυπη ή επίσημη βάση, δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε συλλόγους, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα επαγγελματικά θέματα που τους αφορούν, ήταν η καθαρή τοποθέτηση του ODIHR.

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                   Γκιτέρσος Ευθ.

Γραμματέας ΑΝΕΑΕΔ

 

 

 

Εκ μέρους της ΑΝΕΑΕΔ ο επίτιμος ναύαρχος κ. Δημητρόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης, κατέθεσε στο προεδρείο την άποψη του ΣΥΣΜΕΔ για το θέμα (σε μορφή Ερωτο-Απαντήσεων).

 

 

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

 

 

 

Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του κ. Δημητρόπουλου στην Αγγλική, όπως αυτή παρουσιάστηκε

 

 

 

Παρέμβαση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού κας Μαριλένας Κοππά

 

 

Παρέμβαση του Σμηνάρχου Π. Μερτίκα εκπροσώπου της ΕΤΑΛ

 

 

Διαβάστηκε 1328 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Αύγουστος 2014 10:07