• 1
  • 2
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 00:00

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ - 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

online-mediaΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

 

proedros n koreas"Καρατομήθηκε"

Καθαίρεσαν την πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Το σκάνδαλο στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται η πρόεδρος της Νότιας Κορέας έφερε την καθαίρεσή της από το κοινοβούλιο της χώρας. Η Παρκ Γκιουν-Χιέ πάντως μπορεί να μείνει στη θέση της ακόμη έξι μήνες.

Το κοινοβούλιο με 234 ψήφους υπέρ και 56 κατά ψήφισε την καθαίρεση όμως η Παρκ διατηρεί τον τίτλο της προέδρου, μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο να επικυρώσει την πράξη καθαίρεσής της, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι μήνες.

Η Παρκ πάντως δεν έχει πλέον εκτελεστικές δυνατότητες, κάτι που εν μέρει ικανοποιεί και το λαϊκό αίσθημα. Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών με τους πολίτες να ζητούν την απομάκρυνση της Παρκ από την εξουσία λόγω του σκανδάλου διαφθοράς.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η Παρκ δεχόταν τους τελευταίους μήνες έντονη κριτική από σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Σένουρι για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις επιλογές της στην εγχώρια οικονομία.

………//////////……..

images σταφαν μισουρα 1

Συνάντηση με την ομάδα του Τραμπ θα έχει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είπε την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να συναντήσει «τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα» του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν τον συριακό πόλεμο, που κοντεύει να κλείσει τα έξι χρόνια.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα είπε «Το σχέδιο είναι να συναντήσω κάποια άτομα γύρω από την ομάδα του προέδρου Τραμπ», και προσέθεσε τον περασμένο μήνα δεν ήταν γνωστά πολλά στοιχεία για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή, αλλά ότι ίσως μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στον τερματισμό του συριακού πολέμου εάν ο Τραμπ ακολουθήσει την προεκλογική του υπόσχεση να πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πρόθεση του είναι οι συναντήσεις να γίνουν στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

…………../////////////…………….

XAKERΠροσοχή: Χάκερ «κλειδώνουν» υπολογιστές και ζητούν bitcoin για λύτρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας λόγω ενός κακόβουλου λογισμικού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall».

Το συγκεκριμένο λογισμικό συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει έναν υπολογιστή με δύο κυρίως τρόπους, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.) που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και σημειώνεται ότι τόσο για την τρέχουσα όσο και για την προηγούμενη έκδοση του - ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνση του - δεν καθίσταται εφικτή η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit / 4096-bitRSAkey) που χρησιμοποιείται.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος τύπου bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:

- οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.

- Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς,

- συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερ- σύνδεσμοι (links),

- να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντι-ικό) του Η/Υ,

- να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,

- να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους,

- Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων και συμβουλών.

……………..///////////////////…………………

ATM2 518 355

Αδειάζουν λογαριασμούς τραπεζών, χρεώνουν πιστωτικές κάρτες

Εκατοντάδες στοιχεία Ελλήνων καταθετών Τραπεζών, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους Ρώσοι χάκερς, που τα πωλούν κοψοχρονιάς σε ενδιαφερόμενους, οι οποίοι βέβαια όταν τα αποκτήσουν χρεώνουν πιστωτικές κάρτες ή τραβούν χρήματα από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.

Η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια τις Λάρισας μετά την σύλληψη ενός 20χρονου, οποίος είχε αγοράσει στοιχεία Ελλήνων καταθετών από ιστοσελίδα Ρώσων χάκερς στο “σκοτεινό διαδίκτυο”.

Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”.

Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίον του στόλου, καθώς είναι η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας.

Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρετε ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολλή όμως, καθώς είναι η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ τις Λατινικής Αμερικής αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση των τόνων τις κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στης πόλης τους.
Άγνωστο πως, οι Ιταλικές οικογένειες τις Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν να ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.

………………./////////////////…………………

7778C2D821ABF6A09F094AD760051F26 υπουργ εργα ΗΠΑΜεγαλοστέλεχος αντίθετο στον κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον για τον υπουργό Εργασίας Άντριου Πάνζτερ, ο οποίος έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην επέκταση των υπερωριών σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων.

Η επιλογή αυτή δείχνει πως η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση θέλει να μην ακολουθήσει τα μέτρα του Ομπάμα που στόχευαν σε μία ελάχιστη προστασία των εργαζομένων και είναι ενδεικτική η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Πάζντερ «θα σώσει τις μικρές επιχειρήσεις από το τεράστιο βάρος των περιττών ρυθμίσεων που πνίγουν την ανάπτυξη θέσεων εργασίας και πιέζουν τους μισθούς».

Ο Πάζντερ προέρχεται από τον χώρο μεγάλων αλυσίδων φαστ φουντ, είναι διευθύνων σύμβουλος της CKE Restaurants, η οποία διαχειρίζεται τις αλυσίδες φαστ φουντ Carl's Jr. και Hardee's, όπου τα τελευταία χρόνια μαίνεται εργασιακός πόλεμος με αίτημα τη διεύρυνση των μέτρων για τον κατώτατο μισθό.

Τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν συχνά στα ΜΜΕ διατρανώνοντας την αντίθεσή του σε αύξηση του κατώτατου μισθού όπως και την αντίθεσή του σε μέτρα ρύθμισης της αγοράς εργασίας.
Ειδικά τα φαστ φουντ έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια το επίκεντρο της μάχης στις ΗΠΑ για τον κατώτατο μισθό: Υπάλληλοι εταιρειών εστίασης, οι οποίοι κατά κανόνα δεν ανήκουν σε συνδικαλιστικές ενώσεις, είχαν ξεκινήσει εκστρατεία με όνομα «Μάχη για 15 δολάρια την ώρα».
Το κίνημα είχε καταγράψει νίκες στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης αλλά και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, όπως στο Σιάτλ. Σε όλες τις ΗΠΑ, το κατώτατο ωρομίσθιο βρίσκεται στα 7,25 δολάρια.

………/////////////……..

5B23A3E6815D25C0362FE92AB4588310

Πέρασαν 25 χρόνια από τη σύνοδο στο Μάαστριχτ και η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει (;;;;;;) υπό τη σκιά του ευρωσκεπτικισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει (;;;;;) σήμερα, είκοσι πέντε χρόνια μετά τη σύνοδο του Μάαστριχτ που έθεσε τις βάσεις για το ευρώ, λιτά και υπό τη σκιά του ευρωσκεπτικισμού τη μεγαλύτερη πρόοδο (;;;;;) στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

Στις 9 Δεκεμβρίου 1991 οι επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησαν να μετατρέψουν την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα σε Ένωση.

Η συνθήκη του Μάαστριχτ, που υπεγράφη δύο μήνες αργότερα στις 7 Φεβρουαρίου 1992 επικυρώθηκε αμέσως μέσω δημοψηφίσματος στη Γαλλίας, ενώ οι Δανοί αρχικά την απέρριψαν για να τη δεχθούν αφού η Κοπεγχάγη ζήτησε και έλαβε κάποιες ρήτρες εξαίρεσης. Τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 1993.

Οι ηγέτες των δώδεκα ευρωπαϊκών κρατών παρουσίασαν τις ριζοσπαστικά νέες φιλοδοξίες τους, ξεπερνώντας κατά πολύ το αρχικό σχέδιο της ΕΟΚ του 1957, η οποία δημιούργησε μια «κοινή αγορά» προκειμένου να προωθήσει τη συμφιλίωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιούργησαν μια ένωση που θα αποκτούσε ένα κοινό νόμισμα και, βάσει τουλάχιστον των φιλοδοξιών τους, επίσης μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, αλλά και κοινή αστυνομία και άμυνα.

Όμως αμέσως αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι δεν είχαν όλοι το ίδιο όραμα για το μέλλον, αρχής γενομένης από τη Βρετανία, η οποία αμέσως έλαβε «ειδικό καθεστώς» και 25 χρόνια αργότερα ετοιμάζεται επισήμως να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου «Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν η πιο σημαντική στην ιστορία της ΕΕ, έπειτα από αυτή της Ρώμης,».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο «κύριος Ευρώ», θα συναντηθούν στο Μάαστριχτ, μια ειδυλλιακή πόλη στη νότια Ολλανδία για μια σύνοδο προς τιμή της 25ης επετείου


Το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης του 2007-2008, που γρήγορα μετατράπηκε στις αρχές του 2010 σε κρίση χρέους των κρατών και κρίση του ευρώ προτού διαχυθεί σε όλη την οικονομία, έφερε στο φως τις ανεπάρκειες της νομισματικής ένωσης, λιγότερα από δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία των πρώτων ευρώ.

Μετά από αυτό τα πράγματα περιπλέκονται με τους Γερμανούς να επιθυμούν πάνω απ’ όλα την ενίσχυση των ελέγχων στους εθνικούς προϋπολογισμούς, τους Γάλλους να επιμένουν στη μεγαλύτερη ενσωμάτωση και τάσσονται υπέρ της επανέναρξης της οικονομίας μέσω των δαπανών και τους υπόλοιπους να ακροβατούν .

Οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν και στις δύο αυτές χώρες το 2017, το Βερολίνο και το Παρίσι αναβάλουν για αργότερα τη λήψη σοβαρών πολιτικών αποφάσεων και έχουν καταστήσει τις χώρες ομήρους των γραφειοκρατών των Βρυξελών και περίεργων ιδεοληψιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

…………..////////////////……………..

images iran venez 1

 

Σύνοδο κορυφής για τις τιμές του πετρελαίου θα συγκαλέσουν Βενεζουέλα και Ιράν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες ότι συμφώνησε με το Ιράν να συγκαλέσουν σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των χωρών εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, για να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην πετρελαϊκή αγορά.

Η Βενεζουέλα, που παρακολουθεί τις τιμές πετρελαίου στενά και κλυδωνίζεται από τρομακτική ύφεση, πιέζει εδώ και χρόνια για μέτρα που θα αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου, της μοναδικής κύριας πηγής εισοδήματός της.

…………//////////////…………….

Διαβάστηκε 1228 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 13:46