• 1
  • 2
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015 00:00

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

syntakseisΤην Πέμπτη, 26 Νοε,  ώρα 10:00, στην πλατεία  Δημαρχείου στην Αθήνα,  θα γίνει συγκέντρωση και

συλλαλητήριο συνταξιουχικών σωματείων ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η Κυβέρνηση με βάση το τρίτο μνημόνιο προωθεί νέο ασφαλιστικό στη Βουλή, βάζοντας τους συνταξιούχους στην «κλίνη του Ποκρούστη». Προβλέπονται περαιτέρω οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις μέσω του επανυπολογισμού των με νέους μειωμένους συντελεστές.

Τα νέα μέτρα με τα όρια ηλικίας που έχουν ψηφισθεί θα δημιουργήσουν έναν γερασμένο και κακοπληρωμένο στρατό.

Η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και των στρατιωτικών μας νοσοκομείων και φαρμακείων συνεχίζεται. Τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης περιμένουν στη γωνία για να ξεκοκαλίσουν ότι απομείνει.

Δικαιώματα και αγαθά που κατακτήθηκαν με αγώνες, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην κοινωνική προστασία, στη σύνταξη, στις αμοιβές, στους κανόνες των εργασιακών σχέσεων και την προστασία των εργαζομένων αλλά και αυτό το δικαίωμα στην κατοικία και την τροφή όπως και άλλα συνταγματικά δικαιώματα χάθηκαν, χάνονται και θα χαθούν. Οι συνταξιούχοι πριν εξαθλιωθούμε εντελώς και παραιτηθούμε, πρέπει αγωνιστικά να αντιδρούμε ενωμένοι. Να ενώσουμε, λοιπόν, τα αιτήματά μας με αυτά των υπολοίπων συνταξιούχων.

Η μνημονιακή πολιτική των υπόδουλων κυβερνήσεων πρέπει το συντομότερο να ανατραπεί.
Το τρίτο μνημόνιο πετάει στον καιάδα όλους τους συνταξιούχους. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Το Δ.Σ της ΑΝΕΑΕΔ

Διαβάστηκε 1363 φορές