• 1
  • 2
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015 00:00

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

ek0 panagiotou georgiosΣτις 2 Νοεμβρίου και από την 18:30 έως την 21:00 έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Stanley, στο Μεταξουργείο,

Ημερίδα με τίτλο «Απόστρατοι: Η ατέρμονη οικονομική αιμορραγία της σύνταξης. Νομικές προεκτάσεις. Υπάρχει εναλλακτική;» Η εκδήλωση οργανώθηκε από κοινού από την ΑΝΕΑΕΔ,  ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και ΣΑΙΡ.

Ημερίδα ενημέρωσης και αφύπνισης χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ κ. Ροΐδη. Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη από απόστρατους και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων. Παρόντες ήταν επίσης και συνάδελφοι εν ενεργεία από τη σωματειακή δραστηριότητα της ΠΟΕΣ, εκπρόσωποι συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και παρουσίες από το Λιμενικό Σώμα.

Το κλίμα δημιουργικά φορτισμένο, οι συνάδελφοι που μας ενημέρωσαν κατατοπιστικοί και πειστικοί στο ρητορικό τους λόγο, αλλά και στη συζήτηση που υπήρχε ενδιάμεσα όπως και μετά την παρουσία των ομιλιών τους. Η εκδήλωση έκλεισε με τοποθετήσεις, ερωτήσεις, κατάθεση ιδεών και προτάσεων. Θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος για να οικοδομηθεί σωστά και περιεκτικά το θέμα ώστε να δημιουργήσει αποτελέσματα και πράξεις.

Έτσι δεσμευτήκαμε στο πολύ εγγύς μέλλον να ξαναβρεθούμε.
Να ξαναβρεθούμε αγωνιστικά στους διεκδικητικούς δρόμους, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα που μας παρέχει ο νόμος για αυτό το σκοπό (ενημέρωσης-πίεσης σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες-κατάθεσης προτάσεων, δράσεις κλαδικές αλλά και μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό κ.ά.).

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας:
«Ιεραρχώντας ψηλά την ανάγκη για ανιδιοτελή προσφορά, καλύτερη οργάνωση και συντονισμό, για να νοιώσουμε οι απόστρατοι σιγουριά στις δυνάμεις μας και να αποκτήσουμε την ελπίδα για νικηφόρα έκβαση των αγωνιστικών προσπαθειών μας, απαιτείται μια ισχυρή παρουσία της ΑΝΕΑΕΔ. Μια ΑΝΕΑΕΔ δημοκρατική, ανεξάρτητη, συμμετοχική, υπερήφανη, ανοικτή σε προτάσεις και ιδέες, δημιουργική, σταθερή στο πλευρό των μελών της και όλων των αποστράτων. Η εποχή είναι δύσκολη  κι έρχονται καιροί χαλεποί. Η όποια διασπορά δυνάμεων είναι απαγορευτική και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη. Οι συνθήκες επιβάλουν συσπείρωση και αρραγές ΜΕΤΩΠΟ και όλους εμάς μπροστάρηδες, όρθιους, με οδηγό τις αρχές μας, το καταστατικό μας και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Η δυναμική, δημιουργική, αγωνιστική και ευοίωνη πορεία είναι καθήκον όλων μας. Η ενότητα, η αισιοδοξία και το δίκιο μας είναι η δύναμη μας.»

Σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΑΕΔ τα υλικά της Ημερίδας, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των μελών αλλά και όλων των αποστράτων.

Επιμέλεια Ε. Γκιτέρσος

ek1 vazeos proedros mtn

ek2 antoniadis

ek3 kontos dikigoros

ek4 ekdilosi

ek5 ekdilosi

Διαβάστηκε 1049 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015 16:02