Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 00:00

Αθήνα   29 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 05 / 2017

Θέμα : Αγωγή του Προέδρου και των μελών Δ.Σ της ΕΑΑΝ κατά του κ. Ν. Παπαναστάση

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) πληροφορηθήκαμε, από ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με θέματα άμυνας, τα περί της αγωγής που έχουν καταθέσει ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού κατά του Αντισυνταγματάρχη ε.α Νικόλαου Παπαναστάση ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η στάση του συναδέλφου κ. Νίκου Παπαναστάση, να μην γνωστοποιήσει στην ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ το θέμα της αγωγής, παρόλο που για εμάς που τον γνωρίζουμε ήταν αναμενόμενη αφού διαχρονικά έχει επιλέξει να μην εμπλέκει την Ένωσή μας σε αντιπαραθέσεις μεταξύ συναδέλφων ή και φορέων, μας υποχρεώνει όχι απλά να την σημειώσουμε αλλά να την φωτίσουμε ιδιαίτερα αφού αποτελεί και στοιχείο που δείχνει το ήθος, την αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια του ανδρός.

Στην επτάχρονη πορεία της, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) έχει ασχοληθεί πολλές φορές και έχει κάνει αρκετές, μεγάλες και επίπονες συζητήσεις προσπαθώντας να αναλύσει και να αντιληφθεί ενέργειες ή παραλήψεις του προέδρου αλλά και του Δ. Σ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)

Οι διαφωνίες με τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ για τον τρόπο δράσεως ή για ενέργειές που αρκετές φορές αποτέλεσαν τροχοπέδη στις συλλογικές διεκδικητικές προσπάθειες των συναδέλφων ήταν πολλές και έντονες.

Δεν θα ήταν σωστό να μην αναφέρουμε ότι μας απασχόλησε και συζητήσαμε επί μακρόν εάν διάφορες διατυπωθείσες θέσεις και ενέργειες της ΕΑΑΝ ή εκφράσεις – ενέργειες του προέδρου της είχαν ιδεολογικό / πολιτικό πρόσημο.

Οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της ΑΝΕΑΕΔ είναι αδιάσειστος μάρτυρας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ, αντί να επιλέξουν τον δρόμο που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πορευτεί, δηλαδή αυτόν ενός γόνιμου διαλόγου και αντιπαράθεσης σε επίπεδο ιδεών και αρχών, απόψεων και επιχειρημάτων δυστυχώς επέλεξαν τον δρόμο της προσπάθειας επιβολής των απόψεων τους με διοικητικά / νομικά μέσα σαν να επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση του συναδέλφου και παράλληλα να   προσπαθούν να εφαρμόσουν / επιβάλουν την φίμωση κάθε αντίθετης ή μη αρεστής φωνής δια της δικαστικής οδού.

Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ επιτρέψτε μας να έχουμε την θέση ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τιμούν τις αρχές και τις παραδόσεις μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) :

1. Δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου και μέλους του Αντισυνταγματάρχη ε.α Νικόλαου   Παπαναστάση, όπως ακριβώς θα έκανε και για όποιον άλλον συνάδελφο και για οποιονδήποτε λόγο θα ήταν στην ίδια θέση, βαλλόμενος από το σύνολο του Δ.Σ ενός ΝΠΔΔ.
  2. Καταδικάζει την ενέργεια κατάθεσης αγωγής του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ, ευελπιστώντας ότι η όποια δαπάνη δεν θα βαρύνει το σύνολο των μελών ενός ΝΠΔΔ.
  3. Καλεί τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ να επανεξετάσουν την θέση τους, να ανακαλέσουν την αγωγή και να προχωρήσουν σε έναν πραγματικό διάλογο ώστε να υπάρξει τουλάχιστον το θετικό της πραγματικής ενημέρωσης όλων των συναδέλφων για όλα αυτά τα θέματα.

Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

Ο   Γραμματέας του Δ.Σ                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Ευθύμιος Γκιτέρσος                                 Γιώργος Ροΐδης

Διαβάστηκε 256 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 10:43