Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 00:00

Τακτική Γενική Συνέλευση 2017

Ανακοίνωση Προκήρυξης Αρχαιρεσιών Ανάδειξης Νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), αφού έλαβε υπόψη του τα άρθρα 12,13,14, 16,20, 21, 22,24,25 και 26 του Καταστατικού, κατά τη Συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2017,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.         Τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., την Κυριακή, 12η Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 στα γραφεία της στην Αθήνα, οδό Φειδίου 10, (5ος όροφος). Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η σύγκληση θα επαναληφθεί την Τετάρτη, 15η Μαρτίου 2017 στον ίδιο χώρο και ώρα. Τέλος σε περίπτωση μη επίτευξης και πάλι απαρτίας συγκαλείται τρίτη και τελευταία την Κυριακή 19η Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 στα Γραφεία του ΠΜ/ΣΑΣΥ/Π.Ν (ΞΙΦΙΑΣ) Διεύθυνση: Φειδίου 10, Αθήνα(στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου TITANIA).

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης που μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. είναι τα ακόλουθα:

α. Διοικητικός απολογισμός Δ.Σ. – Στόχοι 2017

β. Οικονομικός απολογισμός - έγκριση προϋπολογισμού 2017

γ. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής - απαλλαγή ή μη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη

δ. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Γιατηνπληρέστερη και αποτελεσματικότερη σύνθεση των θεμάτων της πρόσκλησης παρακαλούνται τα μέλη να καταθέσουν προτάσεις θεμάτων για εισαγωγή προς συζήτηση στην Γ.Σ. μέχρι την 16η Φεβρουαρίου.

Τελική ημερησία διάταξη θα εκδοθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού, το αργότερο έως την 19η Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει και η ανάρτηση της πρόσκλησης σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

Δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιότητας

• Τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη (συνδρομές έως και το 2016) μέχρι την 17η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 23:59. Για όσους/ες εγγραφούν μετά την έκδοση του παρόντος ως μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., το δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιότητας θα ισχύει μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 23:59, για τα παρακάτω όργανα της εκλογικής διαδικασίας.
    • Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο.
    • Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
    • Υποψήφιοι για την Εφορευτική Επιτροπή
  • Κάθε μέλος μπορείνα είναι υποψήφιος-α και για τα δύο τακτικά όργανα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ αλλά μπορεί να συμμετέχει μόνο σε ένα. Αν εκλεγεί και στα δύο όργανα, επιλέγει σε ποιό όργανο επιθυμεί τελικά τη συμμετοχή του και το δηλώνει στην εφορευτική επιτροπή αμέσως μετά ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και πριν από την συγκρότηση των οργάνων σε σώμα.
  • Η Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας γίνεται εγγράφως. Όσοι την αποστείλουν με αλληλογραφία, Φαξ, ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει να έχει θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής και να παραληφθεί το αργότερο μέχρι την 17η Φεβρουαρίου 2017, 23:59 ώρα. Υπόδειγμα εγγράφου, ως συνημμένο Παράρτημα «Α». Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για την υποψηφιότητα μόνο γιά την Εφ. Επιτροπή.

Δικαίωμα του εκλέγειν

• Τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη (εξόφληση οικονομικών συνδρομών έως και το 2016), μέχρι την 17η Φεβρουαρίου 2017.
  • Τυχόν νέα μέλη της Ένωσης που έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής ΜΕΧΡΙ την 17η Φεβρουαρίου 2017
  • Τα μέλη που κατοικούν εκτός Νομού Αττικής και επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο (ταχυδρομείο), πρέπει να το έχουν δηλώσει μέχρι την 17η Φεβρουαρίου 2017 στην γραμματεία της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με οποιονδήποτε τρόπο.

Ομάδα Εκλογών

• Με απόφαση του ΔΣ που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, θα ορισθεί ομάδα εκλογών που θα αναλάβει όλη την προεργασία μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Εν συνεχεία η Ομάδα θα πλαισιώσει την Εφορευτική Επιτροπή για υποστήριξη του έργου της.

Με την ευκαιρία της παρούσας ανακοίνωσης, το Δ.Σ. θέλει να τονίσει ότι η πορεία της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι υπόθεση όλων μας και του κάθε ενός ξεχωριστά. Κατόπιν αυτού θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε και να επιδιώξουμε, ώστε το ψηφοδέλτιο να περιέχει ικανό καταστατικά αριθμό ονομάτων, στόχος που μέχρι σήμερα δεν φαίνεται εύκολος.

Γενικές πληροφορίες για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών ευρίσκονται στο συνημμένο Παράρτημα «Β»

Για κάθε περαιτέρω λεπτομέρεια που δεν καθορίζεται με το παρόν έγγραφο, θα εκδοθούν νεώτερες ανακοινώσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                                                Ο Πρόεδρος

Ν. Παπαναστάσης                                                                        Γ. Ροΐδης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α»

Ανήκει στο έγγραφο ΑΝΕΑΕΔ Αρ. Πρωτ. 06 / 2017 Ημ.08 – 02 -2017

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)

ΕΤΟΥΣ 2017

Ο/Η παρακάτω υπογεγραμμένος/η ………………………………. (Ονομ/πώνυμο), ……………………… (Όνομα Πατρός), …………………………….. (Α.Μ. ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), δηλώνω υπευθύνως ότι επιθυμώ να είμαι υποψήφιος/α για την θέση μέλους του/της …………………………………………………(Διοικ. Συμβούλιο/Ελεγκτική Επιτροπή/Εφορευτική Επιτροπή) κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Μαρτίου 2017 ή των εναλλακτικών ημερομηνιών σύγκλησης, εφ όσον δεν επιτευχθεί η από το καταστατικό προβλεπόμενη απαρτία.

Με το παρόν θέλω επίσης να βεβαιώσω ότι έχω μελετήσει πλήρως το καταστατικό της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. το οποίο και θα κληθώ να υπηρετήσω πιστά, από την θέση που τυχόν θα εκλεγώ.

Ο/Η Δηλών/ούσα

ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

Ο Γραμματέας

Νικ. Παπαναστάσης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β»

Ανήκει στο έγγραφο ΑΝΕΑΕΔ Αρ. Πρωτ. 06 / 2017 Ημ.08 – 02 - 2017

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού ο αριθμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα εκλεγεί θα είναι 9μελές και η προεδρία ανατίθεται στο πλειοψηφούν μέλος του νέου Δ.Σ.

Με σκοπό να εξασφαλισθεί η πλήρης και αναλογική εκπροσώπηση όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων (Σ.Ξ., Π.Ν. και Π.Α.), κάθε κλάδος θα εκπροσωπείται στο Δ.Σ. από ένα τουλάχιστον μέλος ανάλογα με τον πλειοψηφικό αριθμό ψήφων που θα λάβει.

Απαρτία Γενικής Συνέλευσης

• Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία με την συμμετοχή του 1/3 των μελών που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, μέχρι της ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.
  • Αν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, στη δεύτερη συνέλευση για επίτευξη της απαρτίας απαιτείται το 1/4 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και σε περίπτωση μή επίτευξης και πάλι απαρτίας, μπορεί να συγκληθεί τρίτη και τελευταία, που θα λειτουργήσουν οι ίδιες προηγούμενες χρονικές προϋποθέσεις, οπότε σ’ αυτήν αποφασίζουν κατά πλειοψηφία τα παριστάμενα μέλη.

Διαδικασία Ψηφοφορίας

• Με βάση τις δηλώσεις υποψηφιοτήτων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ προβαίνει στην ανακήρυξη των υποψηφίων μέσα σε πέντε (5) ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή των υποψηφιοτήτων. Εκτυπώνει ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονται κάτω από τις επικεφαλίδες του κάθε οργάνου της Διοίκησης (Δ.Σ., ΕΛ.ΕΠ.) τα ονόματα των αντιστοίχων υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά (Επώνυμο – Όνομα – Όνομα Πατέρα -Κλάδος προέλευσης). Το ψηφοδέλτιο αυτό αναρτάται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ.
  • Η ψηφοφορία αρχίζει αμέσως μετά την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και διαρκεί για πέντε ώρες [ δηλαδή αρχίζει περίπου την 11 πρωινή ώρα (11:00΄) και τελειώνει στις 4 το απόγευμα (16:00’ ώρα),] μπορεί δε να παραταθεί μέχρι δύο (2) ώρες εάν υπάρχουν μέλη που περιμένουν να ψηφίσουν.
  • Οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν μέχρι πέντε (5) υποψηφίους για το Δ.Σ. και τρεις (3) για την Ελεγκτική Επιτροπή. Η επιλογή γίνεται ανεξάρτητα από τον Κλάδο από τον οποίο προέρχεται ο εκλογέας.
  • Τα ψηφοδέλτια είναι έντυπα, όλα του ίδιου χρώματος και των ίδιων διαστάσεων και τυπώνονται με δαπάνες και με μέριμνα του Δ.Σ., όπως και οι φάκελοι.
  • Κάθε εκλογέας που ψηφίζει δια φυσικής παρουσίας στη Γενική Συνέλευση με την κλασσική μέθοδο της κάλπης, παίρνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο και το φάκελο και αποσύρεται σε ξεχωριστό χώρο, όπου κλείνει μυστικά το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο, αφού προηγουμένως σημειώσει σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομα (ή ονόματα) του υποψηφίου (ή υποψηφίων) που αυτός κρίνει, έχει δε το δικαίωμα να εκφράσει την προτίμηση του για μέχρι και πέντε (5) υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και για μέχρι και τρεις (3) για την Ελεγκτική Επιτροπή.
  • Τα μέλη που κατοικούν ή θα βρίσκονται εκτός Περιφέρειας Αττικής ή κατοικούν στην Αντιπεριφέρεια νήσων της περιφέρειας Αττικής και επιθυμούν να ψηφίσουν με αποστολή του ανωτέρω φακέλου μέσω ταχυδρομείου, πρέπει να το έχουν δηλώσει μέχρι την 17η Φεβρουάριου 2017. Το ψηφοδέλτιο μαζί με ομοιόμορφους και αδιαφανείς φακέλους που φέρουν τη σφραγίδα της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ και εντός των οποίων πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθεί το ψηφοδέλτιο αυτό, θα έχει αποσταλεί σε αυτά δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες προ των εκλογών. Κάθε ένα από τα μέλη αυτά, αφού προηγουμένως σημειώσει σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομα (ή ονόματα) του υποψηφίου (ή υποψηφίων) που αυτός κρίνει (για μέχρι και πέντε (5) υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και για μέχρι και τρεις (3) για την Ελεγκτική Επιτροπή), εσωκλείει το ψηφοδέλτιο στον ειδικό έντυπο φάκελο, στη συνέχεια εσωκλείει αυτόν σε άλλο (κοινό) φάκελο και τον ταχυδρομεί στην Εφορευτική Επιτροπή της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ στην έδρα της, Φειδίου 10, (5ος όροφος), τκ 10678, Αθήνα. Ο φάκελος με το ψηφοδέλτιο άμα τη αφήξει του πρωτοκολλείται στο βιβλίο εισερχομένων της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ, χωρίς να αποσφραγισθεί, ασφαλίζεται σε ειδικό φοριαμό και παραδίδεται από το Γραμματέα στην Εφορευτική Επιτροπή την ημέρα της ψηφοφορίας. Η επιστολή για να είναι έγκυρη, θα πρέπει να έχει παραληφθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ενθαρρύνει τα μέλη της που κατοικούν εκτός Αττικής να δηλώσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο και προτρέπει όλα τα μέλη της να κινητοποιηθούν για την εγγραφή νέων μελών, ώστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προκύψει από ευρεία εκλογική βάση που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο τις βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις της Ένωσής μας.

Ο Γραμματέας

Νικ. Παπαναστάσης

Διαβάστηκε 390 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 11:14