• 1
  • 2
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 00:00

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΑΝ

eaan-emvlimaΑπάντηση της ΕΑΑΝ για την παρέμβαση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ00logo small 115 thumb

     

Η ΕΑΑΝ σε απάντηση του εγγράφου μας σχετικά με το δημοσίευμα στο τεύχος 134 του περιοδικού « Θαλασσινοί Απόηχοι», έστειλε στην ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ την παρακάτω απάντηση :

                               

   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

              

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Ε.Α.Α.Ν.)

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 10 430 –431 – FAX: 210 33 10 429-e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.καιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό 6932420089

 

 

Αριθ.Πρωτ. 349Α                                                                      Ημερομηνία 14-10-2016

 

ΠΡΟΣ : ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

 

ΚΟΙΝ   : ΥΕΘΑκ. Π.Καμμένο

             ΑΝΥΕΘΑκ. Δ.Βίτσα

             Α/ΓΕΕΘΑΝαύαρχοΕ.ΑποστολάκηΠ.Ν.

             Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γ.Γιακουμάκη Π.Ν.      

 

ΘΕΜΑ : Περιοδικό Θαλασσινοί Απόηχοι

 

ΣΧΕΤ   :α.-Έγγραφο ΑΝΕΑΕΔ αρ.πρωτ.220/2016 από 12-10-2016

             β.-ΑΝΕΑΕΔ “Η ιστορική Αλήθεια δεν διαστρέφεται -Η Εθνική

                                   Αντίσταση δεν Απαξιώνεται ”

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

1.-Σας ευχαριστώ για την στο σχετικό (α) επιστολή σας και το στο σχετικό (β) κείμενό σας , τα οποία έλαβα ηλεκτρονικά και διάβασα πολύ προσεκτικά.

2.-Ως Εκδότης-Διευθυντής του διμηνιαίου περιοδικού της Ε.Α.Α.Ν. ”Θαλασσινοί Απόηχοι” (Θ.Α.), αναλαμβάνω προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της έκδοσης του εν λόγω άρθρου που στηλιτεύετε.

3.-Το περιοδικό Θ.Α. είναι ένα περιοδικό το οποίο ενασχολείται και με ιστορικά θέματα και έχει δημοσιεύσει , διαχρονικά , άρθρα τα οποία δημιούργησαν διάσταση απόψεων και πεδίο συζήτησης.

4.-Το περιοδικό Θ.Α. δεν προβαίνει σε λογοκρισία , αφήνει τα άρθρα να δημοσιεύονται ως έχουν , λειτουργεί με γνώμονα την αυστηρή συμμόρφωση με τον νόμο περί τύπου και προσπαθεί να λάβει Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.

5.-Οι απόψεις των συγγραφέων στο περιοδικό απηχούν καθαρά τις προσωπικές τους απόψεις και δεν απηχούν υποχρεωτικά τις απόψεις του περιοδικού , άλλωστε αυτό αναγράφεται και στην σελίδα 2 κάθε τεύχους του περιοδικού ως εξής «Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους και σε καμμία περίπτωση δεν δεσμεύουν την Ε.Α.Α.Ν.»

6.-Το συγκεκριμένο άρθρο , παρότι σε ορισμένα σημεία του όπως και εσείς τα επισημαίνετε υπήρχαν αντιρρήσεις , απεφάσισα να δημοσιευθεί , ώστε μέσα από την συζήτηση που εσείς ήδη αρχίσατε να πεισθούν όλοι περί της πραγματικής αλήθειας.

7.-Την επιστολή σας ως σχετικό (α) θα την δημοσιεύσω στο περιοδικό Θ.Α. Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου , την δε στο σχετικό (β) θα την αποστείλω στον συγγραφέα του άρθρου Πλοίαρχο (Ο) Χ.Κούσουλα Π.Ν.ε.α. και θα την δημοσιεύσω στο επόμενο τεύχος , ώστε να δωθεί η δυνατότητα στον κ Χ,Κούσουλα να απαντήσει , εάν επιθυμεί.

8.-Για την περίπτωση που σχολιάζετε και όχι μόνο , έχω ως οδηγό και φιλοσοφία για το περιοδικό Θ.Α. την γνωστή ρήση του Βολταίρου «Δε συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες , αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη , το δικαίωμα σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις »

                                               Με εκτίμηση

                                          Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

                                  και Εκδότης του περιοδικού Θ.Α.

                           Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.                                       

Διαβάστηκε 168 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2016 22:35