• 1
  • 2
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 00:00

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ρολόι-σαν-σήμερα-roloi-696x419 1ααα

ΗΡΩΕΣ

και

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 Picture0228

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. Κυριακή του Πάσχα. 76 χρόνια πριν.

Πάσχα χωρίς Ανάσταση εκείνη τη μέρα για την πλειοψηφία του λαού μας. «Μαύρο Πάσχα»

Ενώ λοιπόν μόλις είχε ξημερώσει ,τα γερμανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν και κατεδαφίζουν το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στα Ιωάννινα, αποτελειώνοντας τους 60 περίπου ήρωες τραυματίες του Ελληνοϊταλικού πολέμου που ήταν σε εξέλιξη.

Γερμανικά Stuka βομβαρδίζουν Αθήνα και Πειραιά, σκορπώντας θάνατο σε αμάχους ,   ισοπεδώνοντας επιλεγμένους αμυντικούς στόχους.

Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά για την ημέρα του Πάσχα . Ο πολύπαθος Ελληνικός λαός πληρώνει και άλλο τίμημα. Γερμανικά αεροσκάφη επιτίθενται και βυθίζουν το Α/Τ ΨΑΡΑ στο κόλπο των Μεγάρων , στέλνοντας στον υγρό τάφο 37 άτομα. Πολέμησαν όμως ηρωικά, δεν έπεσαν αμαχητί , αντιστάθηκαν. Τα αντιαεροπορικά πυροβόλα του πλοίου καταρρίπτουν τουλάχιστον 3 Stuka. Ο κυβερνήτης του Α/Τ ΨΑΡΑ Π.ΚΩΝΣΤΑΣ και το σύνολο σχεδόν του πληρώματος αφού περιθάλπησαν από πατριώτες των γύρω περιοχών που δεν δείλιασαν, θα συνεχίσουν την αντίσταση από την Αίγυπτο όπου θα καταφύγουν σε λίγες ημέρες.

ΚΙ ΟΜΩΣ εκείνο το απόγευμα της 20 Απριλίου 1941 , εκείνο το απόγευμα του ματωμένου Πάσχα , μετά το ελληνικό αίμα που έρευσε στα Γιάννενα , στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά , στον κόλπο των μεγάρων και στα πεδία των μαχών στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ένα έγκλημα συντελέστηκε.

Ένα έγκλημα κατά του ελληνικού λαού , ένα έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής , μια έσχατη προδοσία που θα στιγματίσει τη χώρα μας.

Ο Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ τότε Διοικητής του Γ’ Σ.Σ και άλλοι προδότες του έθνους   όπως ο τότε διοικητής του Α ΣΣ Π.ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ , ο Γ.ΜΠΑΚΟΣ του Β’ ΣΣ και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σπυρίδωνας  , συνθηκολόγησαν εκ μέρους της Ελλάδος με τους γερμανούς ναζί. Υπέγραψαν πρωτόκολλο ανακωχής στο Μέτσοβο με τον διοικητή των SS Γ. Ντίτριχ κατά παράβαση των διαταγών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο αρχιστράτηγος Α. Παπάγος κατήγγειλε την ενέργεια του Τσολάκογλου , και διέταξε την άμεση αντικατάσταση του.

Ήταν όμως αργά. Οι υπογραφές είχαν πέσει . Την επομένη ημέρα 21 Απριλίου (σημαδιακή ημέρα για προδότες) υπεγράφη η άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους ναζί.

Ακολούθησε η μαζική εξόντωση εκατοντάδων  χιλιάδων Ελλήνων τον χειμώνα του 1941-42 από την πείνα και τον λοιμό της πρωτεύουσας. Ακολούθησαν εγκλήματα των ναζί και των δοσίλογων συνεργατών τους, σφαγές αμάχων και καταστροφές περιουσιών σε όλη τη χώρα

Η ελπίδα όμως του Ελληνικού λαού μετατράπηκε σε μαζική αντίσταση , αναγνωρισμένη από όλο τον δημοκρατικό κόσμο και τελικά η Ανάσταση που βασίστηκε στις θυσίες του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού ,ήρθε 3,5 χρόνια αργότερα.

44uk6423ku265k265k5757

Διαβάστηκε 828 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 10:55
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΡΘΡΟ ΜΕΛΟΥΣ