• 1
  • 2
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 00:00

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

enemerose-v7Το πραγματικό μαύρο στην ενημέρωση

Το πραγματικό μαύρο στην ενημέρωση

   Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τον Αύγουστο ασχολούνται, σχεδόν αποκλειστικά, με το γκρι ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και το μαύρο στα κανάλια.

   Όλοι αυτοί, προφανώς ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έχουν ρίξει μαύρο στην ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τα μεγάλα / κρίσιμα Εθνικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

   Αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών και Εθνικών συνόρων. Κυπριακό (με την σχεδόν ανύπαρκτη ενημέρωση για τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για ….. «διευθέτηση / λύση»). Περιφερικοί πόλεμοι με σοβαρές γεωστρατηγικές επιπτώσεις. Τοπικοί πόλεμοι που γίνονται δια αντιπροσώπων. Μετάλλαξη της Ε.Ε, από μια ένωση που έδειχνε ότι προσπαθούσε (;;;) να βρει βηματισμό με κάποιες ελάχιστες δημοκρατικές και πολιτικές διαδικασίες, σε οργανισμό ελεγχόμενο από οικονομικά ισχυρά κράτη - θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, στο όνομα της οποίας δεν διστάζουν να διαλύσουν τις κοινωνίες και να πατήσουν επί πτωμάτων.  Κυβερνήσεις με έντονα ξενοφοβικά σύνδρομα, που εργάζονται για τα συμφέροντα ισχυρών (σκοτεινών) οικονομικών / επιχειρηματικών κέντρων. Ακραίοι πολιτικοί σχηματισμοί με θέσεις ξενοφοβικές / ρατσιστικές και αντικοινωνικές, με προτάσεις και λόγο γεμάτο λαϊκισμό ενισχύονται και εμφανίζονται με προοπτικές / δυνατότητες κυβερνησιμότητας. Προτάσεις αμφιλεγόμενων συμβούλων Ευρωπαίων πολιτικών και στελεχών της Ε.Ε και Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, οι οποίες εμφανίζονται όλο και ποιο συχνά, για την δημιουργία στρατοπέδων προσωρινής (;;;;;;;) παραμονής (συγκέντρωσης) μεταναστών / προσφύγων στο Αιγαίο. Διαπάλη για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας. Ένα ΝΑΤΟ που μετά από σχεδόν είκοσι (20) χρόνια προσπαθεί να επαναφέρει ψυχροπολεμικές λογικές μεταφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις περιφερειακά στα σύνορα της Ρωσίας ή συμμετέχοντας με διάφορα έωλα προσχήματα σε περιφερειακές συγκρούσεις.

Αυτά, είναι μόνο ένα κομμάτι από όλα αυτά, που βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν άμεσα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τα Εθνικά μας συμφέροντα.

   Η ενημέρωση αποτελεί, αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα σημαντικότερα όπλα γιατί είναι το κλειδί της αφύπνισης των πολιτών και κύριο συστατικό της Δημοκρατίας.

   Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο εν δυνάμει ο ισχυρότερος μαχητής απέναντι στα σκοτεινά και επικίνδυνα σχέδια, ο μεγαλύτερος αντίπαλος των ακραίων και επικίνδυνων πολιτικών.

Η καθεμιά και ο καθένας μας ας ξεκινήσουμε την επίθεση της ενημέρωσης για να προκαλέσουμε ένα τσουνάμι αντίδρασης για να αντιπαρατεθεί επιτέλους στις πολιτικές του νεοφιλελεύθερου κινήματος και την επιβολή των ακραίων πολιτικών της. Να αντιταχθεί στις πολιτικές μηχανορραφίες και το φόρο αίματος που απαιτούν οι παγκόσμιοι κυβερνώντες προκειμένου να επιβάλουν τις ανήθικες πολιτικές τους και να λεηλατήσουν την δημόσια και μικρή ιδιωτική περιουσία. Να αντισταθεί στον φεουδαλισμό που κρύβεται κάτω από την αμφίεση της νεοφιλελεύθερης ελευθερίας.            

   Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί λοιπόν, να χαλάσουμε αυτά τα σχέδια.  

Γ. Δ. Ροΐδης

( Οι απόψεις του συγγραφέα δεν δεσμεύουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ η οποία φιλοξενεί το άρθρο αυτό στην ιστοσελίδα της. Η δημοσίευση άρθρων των μελών, συναδέλφων και φίλων έχουν σκοπό την ενημέρωση, τον προβληματισμό, την ανταλλαγή απόψεων / θέσεων και την ανάπτυξη ενός καλόπιστου και εποικοδομητικού διαλόγου. )    

Διαβάστηκε 951 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 23:44