• 1
  • 2
Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015 00:00

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1 ANEAED post logo

Περίμενα να καθίσει ο κουρνιαχτός και με χρονική απόσταση που να επιτρέπει μια ποιο ψύχραιμη τοποθέτηση

και μια καθαρότερη ματιά θα προσπαθήσω να διατυπώσω λίγες σκέψεις σχετικά με την ημερίδα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου που συνδιοργάνωσαν η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, η ΚΕΘΑ, ο ΣΑΙΡ και ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ.

Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι οι περισσότεροι από όσους διατύπωσαν σχόλια με τα οποία έκριναν και κατέκριναν την εκδήλωση και τους συνδιοργανωτές χωρίς οι ίδιοι να είναι παρόντες και να έχουν προσωπική άποψη  μάλλον αδικούν την εκδήλωση, τους συνδιοργανωτές και εν τέλει  τους εαυτούς τους.

Ναι υπήρξε μια τοποθέτηση από έναν εκ των συμμετεχόντων συναδέλφων, κατά την προσωπική μου άποψη ατυχή και άκαιρη, η οποία δημιούργησε μικρή ένταση πράγμα που  δεν νομίζω ότι συμβαίνει πρώτη φορά σε μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία εκτός των εισηγήσεων υπάρχει ανοιχτός διάλογος.

Ναι η τοποθέτηση αυτή έφερε την απάντηση από άλλον συνάδελφο και  την λάθος και όπως στην συνέχεια ο ίδιος δήλωσε από καθαρή παρανόηση λεκτική αντίδραση άλλου συναδέλφου κατ’  αυτού που έδινε την απάντηση καθώς τον ατυχή χειρισμό από τον συντονιστή της συζήτησης.

Η δίλεπτη αυτή ένταση τερματίστηκε με την παρέμβασή μου κατά την οποία ανέφερα ότι ο καθένας μπορεί και έχει το δικαίωμα να καταθέτει ελεύθερα την άποψη / θέση του, η οποία όμως θα πρέπει να σέβεται και να μην προσβάλει κανέναν και ότι όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε την όποια άποψη διατυπώνεται δημόσια, ακόμα και εάν διαφωνούμε πλήρως με αυτήν όπως πχ εγώ που διαφωνώ πλήρως με την άποψη που διατυπώθηκε σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΑΑ ΝΠΔΔ.

Ως πρόεδρος του Δ. Σ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ δήλωσα ότι οι θέσεις της ένωσης σχετικά με τις ΕΑΑ ΝΠΔΔ είναι και παραμένουν αυτές που γράφονται στο καταστατικό και στις μέχρι σήμερα αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.
Έκλεισα την παρέμβασή μου επαναλαμβάνοντας αυτά που είχα πει στην αρχική μου τοποθέτηση και αυτά που γράφονται ως επίλογος στο 5ο ενημερωτικό φυλλάδιο του 2015 της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ δηλαδή ότι:

•    Η συσπείρωση, η ενότητα και η συμπόρευση τόσο με ενώσεις/συλλόγους/φορείς των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α όσο και με το αγωνιστικό κοινωνικό κίνημα αποτελούν βασικό και αναγκαίο παράγοντα αύξησης της ισχύος και γι αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι στις βασικές μας επιδιώξεις

•    Η εποχή είναι δύσκολη και έρχονται καιροί χαλεποί. Η όποια διασπορά δυνάμεων είναι απαγορευτική και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη. Οι συνθήκες επιβάλουν συσπείρωση και αρραγές ΜΕΤΩΠΟ και όλους εμάς μπροστάρηδες, όρθιους, με οδηγό τις αρχές μας ….Η δυναμική, αγωνιστική και ευοίωνη πορεία είναι καθήκον όλων μας. Η ενότητα, η αισιοδοξία και το δίκιο μας είναι η δύναμή μας.

Αυτά για την τριών λεπτών ένταση στις τρις ώρες της ημερίδας που στάθηκαν αφορμή επειδή υψώθηκε και μεγάλωσε δυσανάλογα από κάποιους το δέντρο της έντασης,  να χαθεί για πάρα πολλούς το δάσος των πληροφοριών που προσέφεραν τόσο οι συνάδελφοι κ.κ Βαζαίος, Παναγιώτου, Αντωνιάδης και Κοντός με τις άρτιες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και τις απαντήσεις τους, τους οποίους θέλω για μια ακόμα φορά δημόσια να ευχαριστήσω, όσο και οι συμμετέχοντες με τις τοποθετήσεις/θέσεις/προτάσεις που κατέθεσαν στην προσπάθεια τους να συμβάλουν  σε αυτή την φιλόδοξη  προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης.

Το σίγουρο είναι ότι το τέλος της ημερίδας μας βρήκε όλους πλουσιότερους σε γνώσεις, αισθήματα και ιδέες.

Ίσως το χρησιμότερο συμπέρασμα, μετά από αυτό της ζωτικής ανάγκης για πλήρη και διαρκή ενημέρωση όλων μας, είναι ότι  η συσπείρωση, η ενότητα, η συμπόρευση, το αρραγές μέτωπο όλων, μαζί με την εμπέδωση της πίστης για το δίκαιο των αιτημάτων μας και την γνώση για το άδικο όσων έχουμε υποστεί την τελευταία εξαετία, αποτελούν βασικούς πυλώνες της ισχύος μας και πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να εργαζόμαστε συνέχεια για το δυνάμωμα τους.  
   
Στην ιστοσελίδα της   ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  ( www.aneaed.gr)   υπάρχει σχετική ανάρτηση  για την ημερίδα όπως υπάρχουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  και διάφορα άλλα θέματα και μετά την απομαγνητοφώνηση/επεξεργασία  θα αναρτηθούν και οι εισηγήσεις..

Σας ευχαριστώ για την υπομονή και ανοχή σας.
Γ. Ροΐδης

Διαβάστηκε 1542 φορές