• 1
  • 2
Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 00:00

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

synagermosΘα πρέπει να χτυπήσει συναγερμός, έγραφε συνάδελφος σε κάποιο σχόλιό του για την κατάσταση που

βρισκόμαστε οι στρατιωτικοί σήμερα. Και δεν είχε άδικο. Το πραγματικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις της, που έχουν ψηφίσει η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών στη βουλή, στα πλαίσια του δεν υπάρχει εναλλακτική (ΤΙΝΑ -There Is No Alternative).

Το σίγουρο όμως είναι ότι ο κόσμος δεν ψήφισε υπέρ αυτών των μέτρων στις τελευταίες εκλογές. Το υπερήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το επιβεβαίωσε αυτό. Το πλαστό κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο που παρουσιάζεται από ημεδαπούς και αλλοδαπούς και μας τρελαίνει, έχει κοντά ποδάρια.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις προς τους δανειστές. Tην υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, του συνταγματικού χάρτη της χώρας μας και της εθνικής μας κυριαρχίας.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες περικοπές στις συντάξεις. Στην αύξηση της φορολογίας, στα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και γενικώς στα 127 από τα 223 μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο και πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2015.

Ο καταιγισμός των υπό ψήφιση προαπαιτουμένων  μέτρων δείχνουν, ότι η καταιγίδα των περικοπών και του ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει. Προβλέπεται, στα μέτρα αυτά, η επανεξέταση και η μεταρρύθμιση του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης, για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιους πλειστηριασμούς. Καθώς και οι έφοδοι φορο-ελεγκτών σε σπίτια, ιδρύματα και επιχειρήσεις και η αυτόματη κατάσχεση χρημάτων και αντικειμένων αξίας! (δηλώσεις αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη στη βουλή 6/10/15)

Νέο σοκ προκαλούν και οι δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου, να προχωρήσει το υπουργείο σε επανυπολογισμό όλων των σημερινών συντάξεων και την εφαρμογή ενιαίων κανόνων συνταξιοδότησης στο πλαίσιο της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αυτή η μεταρρύθμιση θα προκαλέσει, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, μεσοσταθμιστική μείωση των συντάξιμων αποδοχών από 20-30%. (εφημερίδες 4/10/15).
 
Θα τρίβουμε τα μάτια μας με όσα, επί πλέον, πρόκειται να δούμε για το τι θα συμβεί στα Μετοχικά μας Ταμεία και στα όποια μερίσματα μας απόμειναν. Η περιουσία τους (μας), καθώς κι αυτή των ΕΑΑ, θα καταλήξει τροφή στον τροϊκανό μινώταυρο.   

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη γιγάντωση του οικονομικού χρέους για να πληρώνονται οι πιστωτές μας στην ώρα τους. Στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στη συνεχιζόμενη καταστροφή της οικονομίας της χώρας μας, στον ιδιόμορφο εμφύλιο πόλεμο που πάνε να μας επιβάλλουν με τον οργουελιανό κοινωνικό αυτοματισμό που προωθούν (υποδαυλίζοντας διαμάχες μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, χαμηλοσυνταξιούχων-υψηλλοσυνταξιούχων, Αξιωματικών/Υπαξιωματικών, στρατιωτικών κλάδων μεταξύ τους, παλιών και νέων ασφαλισμένων κ.τ.λ.).

Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί μας να εκπροσωπούν την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την πρόοδο, την κυρίαρχη πατρίδα και την δημοκρατία, ας μας αφήσουν ήσυχους τους πολίτες να βρούμε δικούς μας δρόμους εξουσίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους νταήδες της Χρυσής Αυγής.  Να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα μόνοι μας.

Συνάδελφοι, μην έχετε ψευδαισθήσεις για τις Ενώσεις Αποστράτων. Είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σαν τέτοια τα όρια της αντίδρασής τους καθορίζονται από τον όποιο κανονισμό λειτουργίας. Κι αυτά που κάνουν υπερβαίνουν τη δικαιοδοσία τους. Επί της ουσίας δεν λογοδοτούν στα μέλη τους, αλλά στον κάθε ΥΕΘΑ μέσα από τα Γενικά Επιτελεία που ανήκουν. Το να υφίστανται, με αυτή τη μορφή, είναι ένα αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό μέσο αποπροσανατολισμού, εφησυχασμού και χειραγώγησής μας, στην ουσία.
 
Μην έχετε ψευδαισθήσεις και για άλλες στρατιωτικές ενώσεις που άνθρωποί τους αγωνίζονται, σε τελευταία ανάλυση, για την αναρρίχησή τους σε «καλά μαγαζιά», πολιτικά ή υπηρεσιακά.
 
Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να σημάνει συναγερμός. Απαιτείται αποφασιστικότητα, ενέργειες για συσπείρωση περισσοτέρων συναδέλφων στην ΑΝΕΑΕΔ. Πρωτοβουλίες, συλλογικές δράσεις και συντονισμός που θα ξεπεράσουν την ανυπαρξία, την αδυναμία ή τον εκφυλισμό της συνεπούς παρουσίας μας στο χώρο των αποστράτων. Για να νικηθεί ο φόβος και η παρακολούθηση της οικονομικής και κοινωνικής μας αφαίμαξης από την οθόνη του υπολογιστή μας.
 
Μόνον έτσι θα ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια, από το κλίμα απογοήτευσης που δημιουργείται από τις ιταμές επιλογές της κυβέρνησης και την αίσθηση αδυναμίας που δημιουργεί η έλλειψη ισχυρής και πειστικής οργανωμένης παρουσίας μας.       
Απαιτείται σε βάθος και σοβαρή αυτοκριτική. Πειστικό κάλεσμα για ένα νικηφόρο αγωνιστικό μέτωπο. Δημοκρατική ανασυγκρότηση, καταστατικό που να ανταποκρίνεται στην απαίτηση του καιρού, καθορισμός στόχων και προτεραιοτήτων, κοινά αποδεκτό πλαίσιο διεκδικήσεων και αρχών συνεργασίας και συντονισμού των συσπειρωμένων δυνάμεών μας.  

Το μπόλιασμα των αιτημάτων και των δυνάμεών μας με τον αγωνιζόμενο κοινωνικό κορμό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν είμαστε παράλληλο ή ξένο σώμα. Είμαστε οικογένεια.   
   
Τέλος, σε αυτή τη στρατηγική μάχη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τον συντονισμό μας με τους ευρωπαίους συναδέλφους μας στον EUROMIL.  


Ευθ. Γκιτέρσος
Απόστρατος Π.Α.
29/10/15

Διαβάστηκε 1636 φορές